6. tammikuuta 2016

Ubud ja apinametsä

Saavuttiin eilen Ubudiin. Ubud on siis kaupunki Balilla, noin tunnin ajomatkan päässä Denpasarista sisämaahan. Ubud on tunnettu kokkauskursseistaan ja riisipelloistaan. Indonesiahan on maailman suurin muslimivaltio, mutta Bali on poikkeus, täällä suurin vaikuttava uskonto on hindulaisuus, nyt vasta täällä Ubudissa sen oikeasti huomaa. Hauska kontrasti siis havaittavissa Gili saarten jälkeen, kun siellä oli moskeijoita kaikkialla, täällä puolestaan on enemmän hindulaisuuteen viittaavia patsaita ym ja suitsukkeet tuoksuu kaikkialla. 


Eilinen päivä meni taas sängyssä makoillen. Joku ihmeen väsymys meihin on iskenyt viimepäivinä. Tänään ryhdistäydyttiin ja puolenpäivän aikaan lähdettiin reippailemaan Sacred Monkey Forestiin. Kyseinen paikka on siis temppelialuetta missä, on ihan sikana apinoita. Niitä saa siellä ruokkia, tosin vaan banaaneilla. Apinat on siis puolikesyjä. Tavallaan toi ruokkiminen on ikävä asia, kun ne apinat sitten saattaa yllättäen hyppiä päälle, purra tai varastaa tavaraa turisteilta ruuan toivossa. 


Tolla alueella kumminkin myydään banaaneja, joiden rahotus käytetään apinoiden ja temppelialueen hoitoon. Siellä on mm klinikka, jos joku apina sattuu telomaan itsensä. 


Hirveen sulosia otuksiahan noi on. Niin ihmismäisiä ja velkuleita, että kyllä niiden touhuille saa nauraa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti