18. lokakuuta 2015

Viime päivistä

Viime päivät on mennyt aika työnhakujutuissa. Jaksoin jopa kirjottaa cvn joka vastaa näitten vaatimuksia. Mulle ittelleni tää työnhaku tuntuu jotenkin hankalalta, koska täällä on tapana, että työnhakijat on suhteellisen aggressiivisia ja ittensä tyrkyttäminen on enemmän sääntö, kuin poikkeus. Mahdollisille työnantajille pitäis soitella ja tää Suomen "odotan yhteydenottoanne" on täällä "otan teihin yhteyttä pian". Vihaan muutenkin työnhakemista, ja täällä se tuntuu vielä hirveemmältä. Onneks osaan myös tarpeen tullen liikkua pois tietokoneelta ja tehä välillä muutakin, koska mä tulin tänne näkemään maailmaa, enkä turhautumaan paikalliseen työnhakuun.


Eilen käytiin yhden mun englantilaisen "roommaten" kanssa kiertelemässä lähimestoja ja tarkotus oli vaan eksyä. Lopulta päädyttiin jauhamaan kaikkea maan ja taivaan väliltä yhteen puistoon, lammen rannalle. Puheenaiheena oli muun muassa se, kuinka hauskaa on, että monet ihmiset sanovat puhuvansa englantia äidinkielenään, mut esimerkiks Jenkeissä ja Briteissä samat sanat voi tarkottaa eri asioita ja molemmissa "kielissä" on myös omia sanoja tietyille asioille. Paikassa missä asuu brittejä, kanadalaisia ja jenkkejä ei hauskoilta tilanteilta voi välttyä. Yhet kanadalaiset luuli, että täällä on koirankeksejä aamupalaks.


Melbournessa on myös ihan sairaan hienoa katutaidetta. Tässä ihan nurkan takana on muutama pieni katu, joiden seinät on täynnä graffiteja, huikeita sellasia. Eilen illalla kun lähettiin baariin niin kadut notku oikeen katumuusikkoja, tanssijoita ja muita taiteilijoita. Täällä on vielä ihan sama homma kun Dublinissa - taso on hyvä. Ainoona poikkeuksena on eräs ilmeisesti koditon mies, jolla on tapana olla tossa Flindres Streetillä hakkaamassa kitaraa, samalla kirjoten ohikulkijoita karjuen. Ja ei, se ei soita mitään deathmetallia.


Tänään kierrettiin Etihad Stadiumin lähellä olevaan satamaan. Siellä on kauppakeskus, pieni tivoli ja maailmanpyörä. Illalla olis tarkotus käydä katsastamassa vielä se noista viimesimmiks mainittu. Ainoona isona miinuksena on vaan se, että tällä on oikeesti kylmä, vaikka mittari näyttää melkeen 20 astetta. Mullahan ei siis ole takkia mukana, koska Austaliassahan on aina kuuma. Joo ei. Onneks huomiseks on luvattu reilua 30 astetta ja tarkotus oiskin lähteä rannalle. Melbournen sää on siis aikamonen sekamelska. Ikinä et tiedä onko liikaa vai liian vähän vaatetta mukana, mut kumminkin aina jossain kohtaa päivää oot osunu oikeaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti