30. lokakuuta 2015

Barossa Valley

Tänään on kyllä viinit tullu tutuiks. En tiedä yhtään kuinkaa montaa viiniä oikeen maistoin. Käytiin viidellä eri viinitilalla Barrossa Valleyssä. Kaikkea tuli nähtyä ihan pienistä viinitiloista Jacob's Creekiin.

Jacob's Creek
Barrossa Valley sijaitsee 60km Adelaidesta koilliseen. Paikka on tunnettu viineistään ympäri Australiaa ja maailmaa. Tolla aluella sijaitsee yli 30 viinitilaa ja maistiaisia jaellaan joka paikassa, osassa ilmatteeks osassa jonkinmoista maksua vastaan. Oma lempitila oli yllättäen yks isoimmista ja amerikkalaisomisteinen, Lambert Estate. Viinit oli yleisesti ottaen kaikista parhaimman makusia ja niistä sai kattavat esittelyt valmistuksesta makuihin. Pienemmillä tilloilla meininki oli sit vähän semmonen, että kaadetaan lasiin hirveellä kiireellä ja ollaan vaan, että osta, osta. Ymmärrän kyl tavallaan ihan hyvin, koska esim monet perhetilat myy viinejään vaan ilman jälleenmyyjiä.

Jacob's Creek
Lambert Estaten tilalla saatiin maistaa suklaapunkkua, mikä kieltämättä oli kyllä ihan mielenkiintosen makusta. Eräällä pienellä tilalla meille tarjottiin myös punaviiniä kuohuvassa muodossa. Oli sen verran mielenkiintonen makukokemus, että meikäläiseen ei kyllä uponnut.

Jacob's Creek
Kiva välillä juoda jotain muutakin kuin Goonia. (Goon = Australian varmaan halvin viini, tunnettu reppureissaajien ja laitapuolenkulkijoiden piireissä. Myydään vaan bokseissa.Vakiodarra, joit yhden tai ykstoista lasia, katoaa kumminkin kun kokemusta karttuu. Jotkut kuvailee makua kala/munamaiseksi. "Well, then it's like a whole meal.")


Loppuun vielä mun päivän kohokohta. Sain uuden kaverin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti