30. syyskuuta 2015

Honkkarista Taolle

Eilen aamulla heräilin Honkkarista ja aamu viideltä lähdin lusimaan bussipysäkille, ja sieltä jotenki kummasti sain seikkailtuu itteni lentokentälle. Pinjakin löyty sieltä. Suuntana oli siis Phuket.


Phuketin kentällä eka saatiin vähän tapella rajalla, mut eipä siinä kummempia. Ne ei vaan hyväksyny meiltä sitä ajatusta, että a) ei nukuta Phuketissa tulevaa yötä ja b) meijän nukkumapaikalla ei oo osotetta. Tarkotus oli siis ajaa illaks Suratthaniin ja sieltä sitten ottaa yölautta Ko Taolle.

Thaimaassa liikkuminen on tosi helppoa. Etit vaan matkatoimiston, ne yleensä tunnistaa tosi helposti siitä, että niiden ikkunat on täynnä kuvia Thaimaasta ja lähialueilta ja paikkojen nimiäkin löytyy. Sinne vaan marssit sisään, kerrot kohteen ja lyöt rahat tiskiin niin ne ohjaa siitä sitten eteenpäin. Usein ne vielä heittää ns postimerkin rinnuksiin ja taluttaa suunnilleen kädestä pitäen seuraavaan minivaniin/lauttaan.


Meijät iskettiin taksiin joka jätti meijät jonkun ison tien laitaan. Siitä sitten aikanaan tuli joku minivani meijät hakemaan. Oli muuten aika mielenkiintonen kyyti. Kuski ajo jäätävää ylinopeutta ja tien kunnossa ei ollut oikeestaan mitään kehuttavaa, turvavöistäkään ei ollut tietoa. Siellä sitten lennettiin joka töyssystä ilmaan. Alko hieman allekirjottanuttakin huvittamaan, kun siinä samassa rytäkässä onnistuin jopa nukkumaan.

Suratthanissa sitten venailtiin jossain baarissa meijän lauttaa suunnilleen koko ilta. Lauttamatka oli ihan mielenkiintonen. Paikalliset katteli jalkapalloo aika kovilla äänenvoimakkuuksilla ja mä innostuin niille asiasta hieman huomauttamaan, koska alko pikkuhiljaa väsyttämään. Saatiin lopulta nukuttua ihan hyvin.


Aamulla kuuden aikaan oltiin sitten vihdoin perillä. Kaikki paikat oli kiinni ja meitä väsytti ja oli nälkä ja jano. Oli ihanaa kantaa semmosta parikytkilosta rinkkaa ja ylipainavaa reppua pitkin jyrkkiä ylä- ja alamäkiä. Saatiin siinä jossain vaiheessa sitten hommattua ihan ylikallis bungalow.

Täällä tosi helposti tulee huijatuks jos ei oo hirveen tietonen esimerkiks hallitservasta hintatasosta. Esimerkiks me maksettiin aika paljon ylimäärästä matkasta Phuketista tänne, koska hommattiin kyydit kentältä, ekalta joka sitä meille tarjos. Kyllähän tää oli tiedossa, mut ei me jaksettu lähtee asiasta vääntämään. Sama myös tän bungalowin kanssa. Aamulla puol seiskan aikaan ei meil oikeen ollu muita mahdollisuuksia kun ottaa tää tai hengaa vielä muutama tunti kadulla. Suihku ja puhtaat vaateet  oli liian houkuttelevia. Huomenna olis sit tiedossa majotuksen vaihto aika paljon halvempaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti