11. huhtikuuta 2016

Kylmä yö

Ajettiin eilen melkeen 1000km, Queenslandin ja NSWn rajalta melkeen South Australiaan. Yö taas vietettiin rekkojen taukopaikalla, tällä kertaa tosin keskellä outbackkia. Nukuin ekaa kertaa swagissa, mikä on siis teltan ja makuupussin yhdistelmä, erittäin australialainen nukkumapaikka. Yötaivas oli ehkä upein ikinä. En ees tienny, että tähtiä voi nähä niin paljon paljaalla silmällä. 

Yö oli ihan jäätävän kylmä, niinku aina outbackissa, vaikka päivät onkin hurjan kuumia. Lämpötila tais olla jossain reilussa kymmenessä asteessa, vaikka päivälämpötila oli melkein 30. Aamulla siis olin aikaseen hereillä, koska palelin. Siinä vaiheessa kun huomasin, että aurinko alko nousemaan nousin ylös ja lähin yksin kävelemään. Oli ihan jäätävän hiljasta, kuulin vaan mun oman hengityksen. Siinä kohtaa kun ekat auringon säteet ampas yli horisontin alko linnut laulamaan. Tai oikeestaan siis täällä linnut ei laula, ne rääkyy. 

Mä rakastan outbackaamuja ja sitä kuinka nousevan auringon säteet värjää jo ennestään punasen hiekan punasemmaks ja luo siihen semmosen maagisen hehkun. Tänään tässä vaiheessa näin lauman kenguruja pomppivan jossain horisontissa ja jäätävä onnellisuusaalto vaan vyöry mun ylitse. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti