19. marraskuuta 2015

Hämähäkkifobia

Jokanen on varmaan kuullu sanonnan, että kaikki Australiassa yrittää viedä hengen. No täähän tavallaan on totta, ottaen huomioon, että täällä lähes joka eläin, ötökkä tai kasvi on myrkyllinen tai vaarallinen. Joskus tuntuu, et ainoo harmiton asia täällä ois kärpäset, mut silloin ku niitä on se 20 sun naamassa ku yrität vaikka ajaa nurmikkoa, nii helpostihan semmosen vetäsee henkeen ja tukehtuu. Joo, toivottavasti ei. 

Joskus tuntuu, että australialaiset oikeen tahallaan vielä pelottelee lisää jos ne vähänkään aistii, että joku pelkää vaikka hämähäkkejä. Nää tyypit kenen luona nyt asun on enemmänkin just päinvastasia. Mä en kyllä usko sanaakaan mitä ne sanoo, koska toi mies on kertonu kui sitä on purru mm redback spider ja sen mielestä se oli ihan pikku juttu, vaikkakin sairaalareissu siitä kuulma tuli. 


Oon oppinu ihan järjettömästi hämähäkeistä viimepäivinä, koska oon ollu tuolla arolla keräilemässä puita, et siel ois helpompi ajaa mönkijällä. Mihin ikinä kattoo, niin löytää hämähäkin. Siks oonkin ahkerana googlaillu kaikkia ja nyt tiiän ne ihan nimeltä ja tunnistan verkot ym. Samalla oon saanu hämähäkkifobian. 

Eniten tuolla törmää just redback spidereihin, joka sattuu olemaan toisiks vaarallisin hämähäkki täällä ja ilmeisesti wolf spidereihin, jotka taitaa olla semi vaarattomia. Toisaalta wolf spiderit on ällöttäviä, koska ne on ihan jäätävän isoja. Myös skorpioneja oon nähny ja siinä kohtaa aina sitte luovuttanu sen päivän osalta. 



Tänään onneks on niin kuuma, että sain auringonpistoksen ja hetkeks pääsin pois tuolta hämähäkkien ihmemaasta. On se jännä ku nukkumaan mennessäki tuntuu, et hämähäkit seuraa peiton alle, ku koko päivän on vainoharhasena panikoinu yksin arolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti